ABD’nin Venezuela’ya yönelik emperyalist saldırısını kınıyor ve Venezuela halkıyla dayanışma çağrısı yapıyoruz

ABD’nin Venezuela’ya yönelik emperyalist saldırısını kınıyor ve Venezuela halkıyla dayanışma çağrısı yapıyoruz

ABD’nin Venezuela’ya yönelik emperyalist saldırısını kınıyor ve Venezuela halkıyla dayanışma çağrısı yapıyoruz

Uluslararası Marksist-Leninist Parti ve Örgütler Konferansı (CIPOML), ABD hükümeti tarafından Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti’ne karşı gerçekleştirilen hain askeri saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını ifade ediyor.

Washington tarafından uygulanan, ticaret gemilerine el konulmasını da içeren ekonomik abluka ve siyasi tehditlerin ardından gelen hava saldırıları ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin kaçırılarak ABD’ye götürülmesi, uluslararası hukukun ve halkların kendi kaderini tayin hakkı ilkesinin açık bir ihlali olduğu gibi, aynı zamanda apaçık bir korsanlık eylemini oluşturuyor. CIPOML, ABD emperyalizminin bu terörist saldırısının, kıtada tarihsel olarak dayatılan hegemonyaya meydan okuyan ve yalnızca kendi kaderini ve doğal kaynaklarını kontrol etme kararlılığını gösteren bir halkı cezalandırmayı amaçladığını değerlendiriyor. Venezuela’ya yönelik bu saldırıyla ABD emperyalistleri, sadece Venezuela halkının kaderini ve kaynaklarını ele geçirmeye çalışmıyor; bu saldırı, başta Latin Amerika ve Karayipler olmak üzere dünya halklarına yönelik bir tehdit ve uyarı niteliği taşıyor.

Venezuela’ya yönelik saldırı, Ortadoğu’da Amerikan karşıtı güçlerden tamamen arındırılması gereken bir ABD hegemonyası kurma girişimlerinin ve ABD emperyalizminin lideri Trump’ın İran’a müdahale tehdidinde bulunmasının hemen ardından gerçekleşti. Kendini dünyanın efendisi ve polisi ilan eden bu emperyalist saldırgan, engel olarak gördüğü her yere ve her güce saldırıyor ve durdurulmalıdır.

ABD emperyalizminin Kasım ayı sonunda açıkladığı Ulusal Güvenlik Belgesi’nde yer alan ve Monroe Doktrini’nin güncellenmiş bir halini temsil eden Amerika kıtası üzerindeki egemenliğin bölünmezliği ilkesi, Venezuela’ya yönelik emperyalist vahşetin temelidir.

Venezuela’ya yönelik bu yeni emperyalist saldırı, kendi yolunu çizmeyi seçen ülkeler üzerinde kontrol kurmayı amaçlayan sistematik stratejinin yeni bir adımıdır. Bu bağlamda, Venezuela’nın egemenliği halkının onurunun bir parçasıdır. Bu nedenle, Venezuela’nın bağımsızlığını ve egemenliğini savunmak, barış içinde bir arada yaşamaya ve iç işlerine saygıya dayalı bir dünya arzulayan tüm ilerici ve devrimci güçler için kaçınılmaz bir öncelik olmalıdır.

Bu nedenle CIPOML, dünya işçilerini ve halklarını, uluslararası duruma yeni kargaşa unsurları ekleyen bu saldırıya karşı aktif bir şekilde karşı durmaya çağırıyor.

İşçilerin ve halkın sesi, Venezuela’yı savunmak için güçlü bir şekilde yükselmelidir. Geleceğini yabancı vesayeti olmadan inşa etmeyi amaçlayan bir halkın egemenliğinin ve barış içinde yaşama hakkının ihlal edilmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Uluslararası Marksist-Leninist Parti ve Örgütler Konferansı (CIPOML)

Koordinasyon Komitesi

Paylaş: