Cizre’de devlet terörü bir can daha aldı. Dün DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Cizre halkına Öcalan’ın mesajını iletmeye gitmişken 12 yaşındaki Nihat Kazanhan adlı çocuk, polis kurşunuyla başından vuruldu. Bu cinayet olayları kimlerin tırmandırdığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Cizre’de 2014’ün son günlerinde iki Hüda-Par’lının YDG-H çadırına girmek istemesiyle başlayan olaylarla ilgili AKP Hükümeti tarafından yapılan bütün açıklamalarda ortada bir provokasyon olduğu söylenmektedir. Ortada bir provokasyon varsa, provokatör Hüda-Par’lıları olayların mağduru gibi gösterip cesaretlendiren ve Kürt gençliğine karşı terör estirip çocuklarımızı katleden devlet güçlerinden başkası değildir.
Cizre halkının Öcalan’ın olayların sona erdirilmesi mesajını beklediği gün, plakaları sökülmüş zırhlı araçlardan çocuklara ateş açılması, devlet güçlerinin olayları sona erdirmek bir yana tırmandırmak peşinde koştuğunu göstermektedir. Bunun en önemli kanıtlarından biri de Cizre’de bu olay ve çatışmalar yaşanırken Hrant Dink cinayeti şüphelisi Ercan Demir’in Cizre’ye emniyet müdürü olarak atanmasıdır. AKP Hükümeti, Kürt özgürlük hareketi ile Hüda-Par arasında çatışmaları kışkırtmaya ve provokasyonlarla gerilimi tırmandırmaya çalışmaktadır. Bu kontrollü gerilim politikası ile hem ‘iç güvenlik yasası’ adı altında gündeme getirdiği baskı yasalarını meşrulaştırmaya, hem de çözüm sürecinde adım atmamasının gerekçelerini yaratmaya çalışmaktadır.
Cizre’de yaşananların son bulması ve Kürdistan’ın başka kentlerinde de yaşanmaması için AKP Hükümeti derhal Cizre halkına yönelik devlet terörünü sona erdirmeli ve çocuklarımızı katledenleri yargı önüne çıkarmalıdır.
Emek Partisi Kürdistan Örgütü olarak, halkımızı ve Türkiye’nin bütün emek ve demokrasi güçlerini Cizre halkına yönelik bu saldırı politikalarına karşı sesini yükseltmeye; Cizre halkını sahiplenmeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.
EMEK PARTİSİ
KÜRDİSTAN ÖRGÜTÜ
