HALKIN İKTİDARA TEPKİSİNE EKRANLARINI AÇAN KANALLARIN SUSTURULMASI FAŞİST ZORBALIKTIR, KABUL EDİLEMEZ!

HALKIN İKTİDARA TEPKİSİNE EKRANLARINI AÇAN KANALLARIN SUSTURULMASI FAŞİST ZORBALIKTIR, KABUL EDİLEMEZ!

HALKIN İKTİDARA TEPKİSİNE EKRANLARINI AÇAN KANALLARIN SUSTURULMASI FAŞİST ZORBALIKTIR, KABUL EDİLEMEZ!

Tek adam iktidarı, hukuksuz yargı kararlarıyla gerçekleştirdiği tutuklamaların protesto edildiği gösterileri takip eden gazetecileri gözaltına alıp tutuklarken, iktidara tepki olarak alanları dolduranlara ekranlarını açan az sayıdaki televizyon kanalını da RTÜK aracılığıyla susturmaya çalışıyor.

#RTÜK son olarak, Halk TV, NOW TV, Sözcü TV ve Tele1 TV’ye ceza yağdırdı. Ayrıca Flu TV ve Fatih Altaylı’nın YouTube kanalları için yayın lisansı alma zorunluluğu getirdi. Bu kanallar 72 saat içinde lisans başvurusu yapmazsa erişime kapatılacak.

RTÜK; Halk TV hakkında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirileri ile boykot çağrısının ekrana yansıtılması, ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik’ edildiği savıyla yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez de program durdurma kararının verirken, Sözcü TV’ye canlı yayın yapılarak, yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik’ edildiği savıyla 10 gün yayın durdurma cezası verildi.

Tele 1 TV’ye ise Haber 13 programında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri ile canlı yayınlarda yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik’ edildiği iddiasıyla yüzde 5 idari para cezası ile 5 kez de program durdurma cezası çıktı.

Tek adam iktidarının RTÜK sopasını kullanarak, kendisine yönelik demokratik tepkilerin televizyon ekranlarına yansımasını engelle tutumu kabul edilemez.

İktidarın güdümündeki televizyon kanalları, halkın günlerdir, Türkiye’nin dört bir yanında iktidara karşı adalet talebini dile getirdiği eylemlere ekranlarını kapatarak sansür uygularken, halkın sesini ekranlarında yansıtan az sayıdaki televizyon kanalı da faşist zorbalıkla susturulmak isteniyor.

Halkın haber alma hakkı için bedel ödeyen gazeteciler ve halkın tepkisine yer verdiği için susturulmak istenen basın organlarının yanındayız.

Seyit Aslan

Genel Başkan

Paylaş: