Belediyelere çağrı: Temel Conta işçilerinin temel ihtiyaçları karşılanmalı

Belediyelere çağrı: Temel Conta işçilerinin temel ihtiyaçları karşılanmalı

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan’dan belediyelere çağrı: Temel Conta işçilerinin temel ihtiyaçları karşılanmalı

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan İzmir Kemalpaşa ve Büyükşehir Belediyesi’ne, Temel Conta işçilerinin grev alanına portatif tuvalet gönderilmesi ihtiyaçlarının karşılanması çağrısında bulundu

Emek Partisi (EMEP ) Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan grevdeki Temel Conta işçileri için İzmir Kemalpaşa ve büyükşehir belediyelerine işçilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması çağrısında bulundu.

İzmir’de Temel Conta işçilerinin yaklaşık bir buçuk yıldır süren grevinde, fabrikanın taşınmasının ardından işçilerin tuvalet erişiminin engellenmesi grevdeki işçilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri. Grev alanında temel ihtiyaçlarını karşılayamayan işçiler, yaşadıkları durumu “insanlık onuruna aykırı” olarak nitelendirerek dayanışma çağrısı yapmıştı.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Erkan, İzmir Kemalpaşa ve Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak grev alanına portatif tuvalet gönderilmesini ve işçilerin en temel ihtiyacının acilen karşılanmasını istedi.

Erkan, yaptığı paylaşımda “Yerel yönetimler hak mücadelesi veren işçilerin yanında olmalı ve grev alanını işçilerin sağlığını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak düzenlemelidir! İzmir Kemalpaşa ve Büyükşehir Belediyesi #TemelConta grev alanına portatif tuvalet göndererek işçilerin sorununu çözmelidir!” ifadelerine yer verdi.

Paylaş: