Emek Partisi Dersim İl Örgütü: ‘Dönemin Valisi Tuncay Sonel soruşturmaya dahil edilsin’

Emek Partisi Dersim İl Örgütü: ‘Dönemin Valisi Tuncay Sonel soruşturmaya dahil edilsin’

Emek Partisi Dersim İl Örgütü: ‘Dönemin Valisi Tuncay Sonel soruşturmaya dahil edilsin’

EMEP Dersim İl Örgütü, Gülistan Doku soruşturmasındaki gözaltı kararlarına dair, başta dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel olmak üzere soruşturmanın etkin yürütülmesini engelleyen kamu görevlilerinin soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, Gülistan Doku soruşturmasında 13 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu gelişmenin yıllardır sürdürülen adalet mücadelesinin gecikmiş de olsa bir sonucu olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Gülistan Doku’nun kaybedilmesine ilişkin soruşturmada 13 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi yıllar sonra soruşturmaya dair önemli bir gelişmedir. Bu, yıllardır sürdürülen adalet mücadelesinin gecikmiş de olsa bir sonucudur” denildi.

Gülistan Doku soruşturmasında 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi: Dönemin Tunceli Valisinin oğlu da gözaltına alındı

Soruşturmanın yıllar boyunca etkin yürütülmediğine dikkat çekilen açıklamada, dosyanın karartıldığı, delillerin toplanmadığı ve çelişkili beyanların üzerine gidilmediği ifade edildi. Kamu görevlilerinin korunmasının adaletin sağlanmasının önünde engel oluşturduğu belirtildi.

‘Tüm sorumlular yargı önüne çıkarılmalı’

Emek Partisi Dersim İl Örgütü, başta dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel olmak üzere soruşturmanın etkin yürütülmesini engelleyen tüm kamu görevlilerinin soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, ihmali bulunan, delillerin karartılmasına göz yuman ya da süreci örtbas eden herkesin sorumluluğunun açığa çıkarılması gerektiği kaydedildi.

“Gülistan Doku dosyasında yalnızca birkaç kişi değil, yıllardır bu dosyanın üzerini örten tüm sorumlular hesap vermelidir” denilen açıklamada, dosyanın tüm yönleriyle aydınlatılması çağrısı yapıldı.

‘Gerçek adalet için dosya tamamen aydınlatılmalı’

Açıklamanın sonunda, Gülistan Doku’nun akıbetinin ortaya çıkarılması ve tüm sorumluların yargı önüne çıkarılması talebi yinelendi. Emek Partisi Dersim İl Örgütü, “Gerçek adalet, ancak dosyanın tamamı aydınlatıldığında sağlanacaktır. Gülistan Doku için adalet” ifadelerine yer verdi.

Paylaş: