İskender Bayhan:”ABD emperyalizmine bastonluk”

İskender Bayhan:”ABD emperyalizmine bastonluk”

İskender Bayhan: “ABD emperyalizmine bastonluk”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, ‘Mekke İttifakı’nın ABD emperyalizminin bölgedeki yeni paylaşım planlarının bir parçası olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Peşin peşin söyleyeyim ki bu anlaşmaya Emek Partisi olarak hayır diyeceğiz. Umuyorum ki bu meseleden rahatsız olan milletvekili çıkar ve bu ittifak kararı Meclisten geçmez. Mekke İttifakı, ABD emperyalizminin Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya uzanan hattaki yeniden paylaşımı ve bölgede İsrail’e karşı olan güçlerin tasfiyesi ve ezilmesine yönelik bir boyuta sahip. Böyle bir şeye evet demek, ABD emperyalizminin bastonu olacak yeni bir hamleye evet demek anlamına gelecektir. Cumhur İttifakı yöneticileri bunu ‘Abraham Anlaşmalarına alternatif’ olarak pazarlamaya çalışıyorlar. Bu halk kitlelerini aldatmak üzere yürütülen bir propagandadır. Çünkü bu, Abraham Anlaşmalarına karşı değil, ABD’nin bu anlaşmadaki öbür ayağı pozisyonunda bir iş birlikçi mihraktır. İşçiler, emekçiler böylesi bir sahtekarlığa kanmamalı.”

İktidarın savaştan rant elde etme hesabı yaptığını da vurgulayan Bayhan, “Bir diğer ayağı, Suudi Arabistan’la yakınlaşarak silah ve asker ticaretiyle bir para kazanma, savaş rantı elde etme hesabıdır. Anlaşma Meclisten geçmiş gibi çalışmalar sürdürülüyor. Bu durum, Saray rejiminin meclisi kendi kararnameleri için bir onay mercisi olarak gördüğünün kanıtıdır. Türkiye bugüne kadar Kore ve Irak dahil, sınır ötesi ittifaklara dair pratiklerinde bu coğrafyanın halklarına acı çektiren sonuçlardan başkasını elde etmemiştir. Elde edilen tek sonuç, bu ülkenin gençlerinin başkalarının çıkarları için feda edilmesidir. Emperyalistlerin ve içerideki sermayedarların çıkarları için kan dökülmüştür. Yeter artık! Bu ülkenin işçileri, emekçileri, emperyalistlerin ve onların iş birlikçilerinin, sermayedarların çıkarları için, Saray için kan dökmesin” ifadelerini kullandı.

Paylaş: