Tofaş’ta Türk Metal ve güvenlikten Emek Partisi’nin 1 Mayıs’a çağrı bildirisine engelleme

Tofaş’ta Türk Metal ve güvenlikten Emek Partisi’nin 1 Mayıs’a çağrı bildirisine engelleme

Tofaş’ta Türk Metal ve güvenlikten Emek Partisi’nin 1 Mayıs’a çağrı bildirisine engelleme

Emek Partisinin Tofaş işçilerini 1 Mayıs’a çağırmak için vardiya çıkışında yapmak istediği bildiri dağıtımına güvenlik görevlileri ve Türk Metal temsilcileri müdahale etti.

1 Mayıs’a yönelik çalışmaları kapsamında Tofaş fabrikasında vardiya çıkışında işçilere bildiri dağıtmak isteyen Emek Partisi üyeleri engellendi.

Tofaş işçilerini hem kendi fabrikalarında hem de Bursa’da düzenlenecek 1 Mayıs’a katılmaya çağıran Emek Partisi’nin bildiri dağıtımına işçiler ilgi gösterirken sendikacılar ve güvenlik görevlileri müdahalede bulundu.

Çıkış kapısında güvenlik ve Türk Metal iş yeri temsilcileri tarafından bildiri dağıtımı engellenerek Emek Partililere ‘İşçilerin burda bir sorunu yok, biz gerekeni yapıyoruz’ denildi.

1 Mayıs’ı Edirne’de kutlayacağını açıklayan Türk-İş ve yetkili sendika Türk Metal henüz hiçbir çalışma yapmazken işçileri aydınlatmak isteyen Emek Partilere “İşcileri kışkırtıyorsunuz” denildi.

Video link: https://twitter.com/i/status/2049136366244561222

Paylaş: